Återvinning, tvättstuga och cykelförråd

Föreningens pappersinsamling upphör

Från och med november 2020 upphör föreningen att ha en egen separat pappersinsamling.

Vi hoppas att alla gillar denna åtgärd. Motiven är dels att det kostar pengar, och dels att många känner att det är en onödig dubblering eftersom staden har sin pappersinsamling i de gröna containrarna mindre än 100 m från vår port. Vidare vill vi påpeka att emballage, kartonger och liknande också ska lämnas vid förpackningsåtervinningen på gatan, och inte i föreningens kärl avsedda för grovsopor.

 

Kontrollera kläder före tvätt

Vid ett driftstopp på en av tvättmaskinerna konstaterade reparatör att problemet var att skruvar och andra små delar som följt med tvätten hade fastnat i maskinen. Kontrollera att inga lösa delar följer med kläder in i maskinen vid tvätt.

 

Använd cykelförrådet på rätt sätt

Det är trångt i vårt cykelförråd. Särskilt cykelstället som är lättast tillgängligt är fullt. De som har lätt att hänga upp sin cykel på en krok uppmanas att göra det, så att de som har svårare att orka eller nå, kan använda cykelstället. Cyklar som inte används ofta bör hängas upp på krokar längre in i förrådet. Överväg också om cyklar eller andra attiraljer som inte används regelbundet istället kan förvaras i lägenhetsförråd.