En julhälsning med en uppdatering

Så här års brukar vi samlas för en gemensam julglögg, men tyvärr får det anstå till nästa år. Vi vill ändå passa på att tacka er för det gångna året som ju onekligen har varit annorlunda och tufft på många sätt. En del har varit sjuka och många av oss har fått ställa om, ställa in och kan förhoppningsvis hålla ut. 

Under året har vi arbetat med tappvattnet och varierande vattentryck. Dåligt vattentryck beror huvudsakligen på att kiselflagor från reliningen i silikon lossnat och sedan fastnat i rör och kranar eller termostatblandare. Hitintills är problemet störst i de stammar som relinades först, dvs 2013, vilket är i B-huset och 1X01 lägenheterna i A-huset. Om du upplever dåligt vattentryck föreslår vi som första åtgärd att rensa termostatblandarens/kranens sil. Om du har fortsatta problem, hör av dig till vår tekniska förvaltare Håkan Larsson tekniskforvaltare@brfhyveln129.se  eller till styrelsen info@brfhyveln129.se

Parallellt med den mer praktiska hanteringen av kiselflagorna, har föreningen reklamerat reliningen till leverantören HWQ som dock har upphört med sin verksamhet och är i likvidation. Vi undersöker fortfarande föreningens möjligheter att erhålla ersättning men bedömer att de nog är rätt begränsade.

Vår terrass mot Riddarfjärden är en riktig tillgång och den brukar vara extra populär på nyårsafton. Vår förhoppning är att alla som vill ska kunna njuta av utsikten från terrassen på ett säkert sätt. Hantering och avfyring av eventuella fyrverkerier och smällare får därför ske på annan plats, exempelvis i parken bredvid.

Med förhoppningen att alla mår bra, önskar vi 

en riktigt god jul och ett gott nytt år