Information fönsterprojektet augusti

Vårt fönsterprojekt kom igång enligt plan vecka 31. Återstår att se om jobben i A-huset föjer planen och blir klara vecka 35. Jag har hittills inte fått någon signal om försening.

Till er i A-huset:
Jag tar tacksamt emot era synpunkter på hur fönsterprojektet har fungerat så här långt. Kanske har vi erfarenheter som kan vara till nytta för projektets fortsättning?
 
Till er i B-huset:
Som en påminnelse om etapp 2 (B-huset) i fönsterprojektet bifogar jag på nytt materialet från entreprenören och repeterar vad jag skrev vid projektets start.
 
Arbetena i B-huset är planerade till veckorna 35-39. Under denna tid måste lägenheterna hållas tillgängliga för fönsterrenoverarna.
 
Fönsterrenoverarna kommer att tilldelas nyckel till vårt tubnyckelsystem. Om medlem "laddar" tubnyckelsystemet genom att i tuben fästa nycklar till lägenhetens ytterdörr tolkas detta som att hantverkarna medgivits tillträde till lägenheten av lägenhetsinnehavaren. Lägenhetsinnehavaren ansvarar för att eventuellt larm avaktiveras.
 
I de fall lägenhetsinnehavare inte vill använda tubnyckelsystemet måste han se till att hantverkarna på annat sätt beredes tillträde till lägenheten. Till exempel genom personlig närvaro.
 
Hantverkarnas behov av tillträde till en lägenhet låter sig inte planeras i detalj. Men varje besök av hantverkarna aviseras genom notering på lista på lägenhetens ytterdörr. Se bilaga "Aviseringslista".
 
Praktiska upplysningar om hur renoveringsarbetet går till finns att läsa i bifogade dokument "Turordning fönsterarbete".
Läs dokumentet noga. Observera t ex entreprenörens behov av fritt utrymme kring samtliga fönster.

Vår entreprenör, Fog & Fönster AB, kommer, då renoveringsarbetena påbörjats, ge lägenhetsinnehavarna möjlighet att privat beställa vissa extra arbeten. För att ni ska ha tid att fundera på eventuell beställning av extra arbeten bifogas dokumentet "Boendebeställning". Av detta dokument framgår vilka extra arbeten som erbjuds och priser för dessa.
Men avvakta alltså med beställning nu. Fog & Fönster återkommer.
 
Till er alla:
Välkomna med frågor och synpunkter till
 
Hans