Information från styrelsen, februari 2023

Här följer lite information om vad som är på gång i vår fina fastighet under den närmsta tiden.

Renovering av fasader ovan tak
De delar av fasaden som är ovan tak dvs gavelspetsarna, behöver lagas eftersom det finns skador och puts har rasat ner. Det innebär att det finns risk för att väta tränger in vilket kan ge ännu större skador. Arbetet med att laga, putsa om och måla kommer att utföras kommande sommarhalvår och det kommer då att monteras ett ställningstorn med trapptorn vid entrén. Det byggs så att in- och utpassering inte ska hindras. 

OVK
Vart sjätte år ska en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) utföras i vårt hus och det är dags att utföra en sådan i vår förening under våren. Det gäller dock inte vindsvåningarna som har ett annat tidsschema. 

Stamspolning
Det är även dags för stamspolning vilket också sker regelbundet var femte år. Det kommer förhoppningsvis ske under våren. 

Stadgeändring
Det har kommit ändringar i bostadsrättslagen vilket innebär att föreningen behöver göra några justeringar i stadgarna. Vi passar då samtidigt på att flytta in våra stadgar i Bostadsrätternas stadgemall. På så sätt får vi ändringarna på plats direkt och får stadgar som vi vet är i enlighet med aktuell lagstiftning. Det innebär att stadgarna kan komma att se lite annorlunda ut men syfte och andemening är väl överensstämmande med befintliga stadgar. 
Ändring av stadgar kräver två på varandra följande stämmobeslut. Det första beslutet hoppas vi kunna ta på den ordinarie stämman i maj och den andra några veckor senare. Dessförinnan avser vi att ha ett digitalt möte för de som har frågor och funderingar. Mer om detta kommer i en separat information. 

Hissarna
Ni kommer snart att se nya skyltar i hissarna med information om att hissen ska skickas ner efter användning. Anledningen är att det dels minskar väntetiden i snitt, men framför allt för att man förhoppningsvis märker om hissdörren inte stängts korrekt. Det händer att de som använt hissen missar att kolla att dörrarna går i lås och därmed kan inte nästa användare bruka hissen.