Information från styrelsen, mars 2024

Hissen i B-huset
Som tidigare meddelats har vi äntligen fått godkännande för hissen i B-huset, som nu är godkänd för 2024. Vi är medvetna om att våra hissar är av äldre datum och behov av kommande renovering och vi tittar nu på hur detta bäst kan planeras och genomföras för att undvika liknande störningar framöver.

Årsredovisning och föreningsstämma
Styrelsen har fastställt förslaget till årsredovisning 2023 som nu är hos revisorerna för deras granskning. Årsstämman kommer som tidigare meddelats att vara den 3 juni, på Kristinehovs Malmgård. Separat kallelse med årsmöteshandlingar kommer att skickas ut inför stämman. Förslag och motioner från medlemmarna inför stämman kan redan nu skickas till styrelsen på info@brfhyveln129.se.

Uppfräschning av port, entré och trapphusen
Vårt hus blir allt äldre och utstår ett naturligt slitage. För att upprätthålla ett hus som vi alla kan vara stolta över, kommer vi att fräscha upp porten, entrén och trapphusen genom portbehandling, målning samt slipning och polering av golven. Vi återkommer med mer exakt tidsplan för detta.

Uppfräschning av soprummet
Även vårt soprum behöver fräschas upp. Vi kommer även här att genomföra en uppfräschning med målning och tvätt av kärl. Vi återkommer med mer exakt tidsplan för detta.

Bergvärmeprojektet
Styrelsen har beslutat att inte gå vidare med vårt bergvärmeprojekt. Den besparing vi kan uppnå genom lägre fjärrvärmekostnader motiverar inte den investering på ca 3 miljoner kronor som behöver göras för att genomföra projektet. Styrelsen har i denna fråga tagit hjälp av externa experter, för beräkningar av investeringar och besparingar. Vi kommer dock även fortsatt att se över våra möjligheter att förbättra fastigheten i syfte att spara energi och värme.