Information från styrelsen, november 2023

Här följer information från Styrelsen, november 2023.

Budget och avgifter 2024
Styrelsen har på novembermöte beslutat om budget för 2024. Tyvärr tvingas vi konstatera att många kostnader ökar med inflationen och därutöver, bl a står vi nästa år inför en fjärrvärmekostnadsökning från Stockholm Exergi på 13%. Därutöver har ju räntekostnaden för föreningens lån fortsatt att stiga. Ser vi till vår underhållsplan och de beräknade kostnaderna för vårt underhåll behöver även avsättningen till underhållsfonden öka något. Det innebär att vi för 2024 beslutat höja avgiften med 7%. För att få vår budget helt i balans hade det krävt en större höjning, men styrelsen har också respekt för hur en avgiftshöjning kan slå mot enskilda medlemmars ekonomi i takt med andra kostnadsökningar i samhället. Det innebär dock att vi även kan behöva justera avgiften ytterligare något under åren framöver, beroende på kostnadsutveckling och räntenivåer.

Nya medlemmar
Vi hälsar Daniel och Sophie välkomna som nya medlemmar i vår förening. De flyttar in i B-huset den 19 februari, 2024 i den lägenhet som har innehafts av Inger och Mats. Vi tackar Inger och Mats för deras insatser under sin tid i föreningen.

Innerdörrar till lägenheter
Under årens lopp har det samlats ett antal innerdörrar till lägenheter, både med och utan karm, som står förvarade i några förråd. Då föreningen inte har behov av dessa dörrar kommer vi att göra oss av med dem. Är det någon medlem som är intresserad att införskaffa någon/några av dessa dörrar går det bra att kontakta styrelsen.

Stämma 2024
Styrelsen har bestämt att datum för föreningsstämma 2024 kommer att bli den 3 juni, 2024. Sedvanlig information kommer i god ordning att skickas ut inför stämman, men ni kan anteckna datumet redan nu.

Stamspolning och OVK
Vi vill tacka alla medlemmar för att ni varit behjälpliga och möjliggjort att vi kunnat genomföra stamspolning och OVK (obligatorisk ventilationskontroll) på ett bra sätt.

Vi ber att få önska alla medlemmar en fortsatt trevlig höst/vinter.