Information från styrelsen, september 2023

Stamspolning
Vart femte år spolar föreningen sina avloppsstammar. Det är en åtgärd i syfte att förlänga stammarnas livslängd och att undvika besvärande och kostsamma ”stopp” i rören. Åtgärden genomfördes senast 2018 och nu är det dags igen. Under vecka 43, 23-27 oktober 2023, kommer Solna Högtryckspolning AB genomföra stamspolningen.
Det viktigaste för föreningen och vårt gemensamma intresse är att samtliga lägenheter deltar i stamspolningen. I annat fall ökar kostnaderna betydligt och resultatet blir sämre. Därför uppmanas alla medlemmar att ta del av den separata informationen gällande körschemat där varje lägenhet har ”sin” dag angiven och bekräfta i e-post att er lägenhet (inkl. nr) kommer vara tillgänglig antingen;

a) via tubsystemet, eller
b) genom att medlem är hemma under angiven dag.

Strömning av vårt kanalTV-utbud via mobil, surfplatta eller dator
Föreningen har sedan länge ett avtal med Tele2, fd ComHem, där de erbjuder ca 10 "klassiska" kanaler via den vanliga coax-kabeln (TV-antennuttaget) i våra lägenheter. Det ingår i årsavgiften till föreningen. Vi som medlemmar kan också få tillgång till dessa kanaler via sk strömning till mobil, surfplatta eller dator. Detta kan vara bra om man t ex vill titta i ett annat rum eller befinner sig på annan ort, sitt fritidsboende eller liknande. Observera att det bara är "direktsändning" som vi kan se, det är inte en play-funktion. Om man vill ha det får man teckna ett abonnemang.

Mer information finns på Tele2s hemsida. För att kunna strömma TV kanalerna måste man göra en anmälan till Tele2. Eftersom det är inte helt lätt att anmäla så kommer här en kort instruktion.

Gå in på Tele2s hemsida

  1. Längst upp till höger finns en sökknapp, tryck på den och skriv "ditt grundutbud" i sökraden.
  2. Tryck på "Ditt grundutbud" när sökresultatet visas.
  3. Vid nästa sida scrolla ner något så ser man några rader med blå text, tryck på "Kom igång med din grundversion av Tele2 play".
  4. På nästa sida scrolla ner till blå ruta och tryck "Beställ Tele2 grundutbud". OBS! Det är alltså en anmälan som är gratis och inte en beställning av någon box eller liknande. Det är lite förvillande info bl a om leverans till postombud mm på det formulär man fyller i, ignorera det.
  5. Ladda ner app mm enl instruktion.

Lycka till!

Nya medlemmar
Vi hälsar Lina Rödin och Verner Entem Clemencau välkomna som nya medlemmar i vår förening. De flyttar in i B-huset den 29 december  i den lägenhet som tidigare har innehafts av Hampus Bernoff och Chary Westberg. Vi tackar Hampus och Chary för deras insatser under sin tid i föreningen.

Lediga förråd
Ett extra förråd i skyddsrummet (nr 4), har nu blivit ledigt och kan hyras för 400kr/mån (1.200kr/kvartal). Den som är intresserad av att hyra förrådet kan kontakta styrelsen

Vi ber att få önska alla medlemmar en trevlig höst.