Information gällande ventilationssystemet

Bästa medlemmar!

Ni har i dagarna fått ett nytt ventilationssystem med återvinning installerat.

För att detta skall fungera bra är det några viktiga handhavanden som ni som brukare behöver känna till.

Köksventilation ”Kök 24”

”Kök24” systemet direktevakuerar matos och skapar ett lätt undertryck i köket vid matlagning med aktiverad köksfläkt vilket motverkar att oset sprids i lägenheten då luften istället strömmar från övriga rum mot kök.

För att det skall fungera skall fönster och balkongdörr i görligaste mån hållas stängda vid matlagning. Detta för att behålla undertrycket i köket som den direktkopplade köksfläkten skapar.

Öppnas tex ett fönster i köket kommer det in mycket luft och tar med sig matoset ut i lägenheten samt att det även kan sprida sig ut till trapphuset från brevinkastet.  

Eldstäder

Det är mycket viktigt att eldstadens spjäll hålles stängt när ingen eldning sker.

För att ge god funktion och ”drag” till medlemmar som skall elda erfordras att de medlemmar som inte eldar alltid håller stängda rökgasspjäll på sin eldstad.

 

För att inte överventilera lägenheten är det också viktigt att ha eldstadens spjäll stängt all tid eldning ej sker. Om spjället står öppet kan det dubbla luftomsättningen i lägenheten vilket ökar föreningens värmekostnad och kan leda till att lägenheten känns kall och dragig.

 

 

Skorstensbolaget i Stockholm AB

Carl-Henrik Vinberg