Information om porttelefonen

Fastighetens passersystem med en ny porttelefon är nu i drift. Se bifogad information som beskriver hur porttelefonen fungerar. De snabbnummer som används för att nå en boende direkt skickas ut i ett separat meddelande. Snabbnummer kommer inte att anslås vid entren.

Den tillfälliga portkod som är i drift under tiden vi har varit utan porttelefon kommer att fungera under oktober månad, men stängs sedan av. Testa gärna att inpassage fungerar bra både med de vanliga nyckelbrickorna samt med hjälp av porttelefonen.

Information om porttelefonen

 

Det finns två olika metoder som kan användas för uppringning av lägenheter.

 

  1. Bläddring i namnlista över lägenhetsinnehavare
    Genom att trycka på knapparna under pilsymbolerna (i displayen) kan man bläddra sig fram till den lägenhetsinnehavare man söker. När rätt person är markerad trycker man OK.
  2. Uppringning med hjälp av snabbnummer
    Genom att trycka ”B + snabbnummer” rings det programmerade telefonnumret tillhörande snabbnumret upp.

 

De olika alternativen ovan kan tidsstyras olika tider på dygnet. Namnlistan är hos oss avstängd nattetid, kl 00 – 06.

 

Så här fungerar porttelefonen

 

Öppning med nyckeltagg sker genom att hålla upp taggen mot knappsatsen. När det kommer ett samtal från porten ringer din telefon som vanligt. Om du har nummerpresentation kan du se varifrån samtalet kommer (0105849347). Vid samtalets start spelas även några toner upp för att berätta att samtalet kommer från en porttelefon. Efter att du har talat med besökaren bestämmer du om du vill låsa upp porten eller inte. Samtalet har en maxtid på 60 sekunder innan det automatiskt avslutas.

 

För att låsa upp porten

 

Vill du låsa upp porten trycker du siffran 5 på telefonen. Vill du däremot inte låsa upp lägger du bara på luren utan att trycka på någon siffra.