Information om värmeinjusteringsprojektet 2022-10-02

Nästa del i värmeinjusteringsprojektet kommer att genomföras vecka 41, dagarna 10-14 oktober. Momentet som utförs då är att flöden på stamventiler i källaren justeras, så att respektive stam får rätt flöde.

Först därefter blir det dags att montera termostater på varje radiator. Radiatorerna måste i detta skede vara inställda på maximalt flöde, vilket är fallet då termostaterna ej är monterade. Vi har inte fått datum för montering av termostater än, men så fort det är klart så kommer information. Det momentet innebär att hantverkare behöver tillträde till alla berörda lägenheter.

Dessa moment måste göras då värmesystemet är igång, och temperaturen utomhus hunnit sjunka ytterligare lite. Tills injusteringen är klar kan det vara så att temperaturer i lägenheter varierar mer än det är tänkt att de ska göra. Det kan ju särskilt vara så att något rum blir för varmt. I det här läget kan vi inte göra något åt det, utan styrelsen ber om alla boendes förståelse för situationen.

I några lägenheter har det uppstått skador på väggar bakom radiatorer i samband med att tidigare termostater och ventiler monterades loss. Vi vill kartlägga omfattningen av dessa skador. Om det uppstått skador i lägenheter i samband med arbetena som gjordes i våras - meddela styrelsen detta via e-post till info@brfhyveln129.se. Meddela vilken lägenhet det gäller, vilket rum, samt en beskrivning av skadan. Bifoga gärna bild. Ni som redan varit i kontakt med styrelsen och anmält skador behöver inte göra det igen.