Information om vattensystemet

Efter att boende i ett flertal lägenheter klagat på dåligt vattenflöde upptäckte föreningen i slutet på november 2019 stora mängder av flagor i silarna på vattenkranarna.

Flagorna skickades in för analys hos Eurofins Environment testing. I januari 2020 fick föreningen beskedet att flagorna består av kisel och beror på att reliningen släpper från tappvattenstammarna i huset.

HWQ utförde relingen av tappvattensystemet i Hus A under 2016 och i Hus B under 2013. Föreningen har lämnat in en reklamation av relingen av tappvattensystemet. Efter att ha fått indikationer på att företaget kan komma att avvecklas inom kort arbetar styrelsen intensivt med frågan. 

Styrelsen utreder möjliga lösningar och om flagorna kan ha påverkat vattenkvalitén. Som information marknadsför företaget relingen som ofarlig för hälsan. Styrelsen uppmanar boende att rensa silarna i vattenkranarna. Fotografera gärna eller dokumentera i text om flagor påträffas eller ej och skicka denna information till föreningens mail, info@brfhyveln129.se.

Om någon önskar hjälp med att lossa silen från vattenkranen kontakta vår tekniske förvaltare.