Information värmejusteringsprojekt - lufta element!

En första justering av flöden i värmesystemets stammar är nu gjord, och termostater är monterade på element. Innan värmejusteringsprojektet är avslutat ska också en efterjustering göras. Den måste dock göras under årets kallaste period, så det kommer göras i januari eller februari.

Det kan vara så att element behöver luftas. Särskilt om hela elementet eller delar av det inte värms upp. Vi vill därmed uppmana alla att kontrollera värmen i sina element, och lufta vid behov. Behöver man som boende hjälp med det kan man vända sig till Delagott.

Några lägenheter har för kall innetemperatur. Vidare utredning och åtgärd behöver ske i närtid kring dessa. De som berörs av detta arbete kommer vi ha separat dialog med.

Styrelsen har också beslutat att gå över till ett nytt system för att reglera värmesystemets central. Idag styrs värmecentralen utifrån utomhustemperatur, men det skapar svängningar och fel inställning vid väderomslag. Vi kommer att gå över till ett system där värmecentralen styrs efter den faktiska, genomsnittliga, temperaturen i lägenheter. Syftet är att undvika svängningar i uppvärmningen av huset. Dels för att undvika dalar då många får för kallt, men också för att undvika toppar då värmecentralen skickar ut för mycket värme. Erfarenhetsmässigt ska man kunna uppnå jämnare temperatur och spara ca 5% på uppvärmningskostnader. Detta innebär att temperaturgivare från Stockholm Exergi kommer monteras i flera lägenheter. Mer information kommer när det är dags att montera temperaturgivare.