Injustering av värmesystemet första fas klar – termostater installeras i augusti/sept

Tack alla som bidrog till att den första fasen av injusteringen av värmesystemet kunde göras klart under förra veckan. Gamla radiatorventiler har nu blivit utbytta, effekten har mätts, vatten i värmesystemet flödar för fullt igen och samtliga radiatorer har luftats och kontrollerats.

Termostaterna till radiatorerna har ännu inte installerats utan det kommer att göras i augusti/september. Vi återkommer med mer detaljer. Det är nu fullt flöde i värmesystemet vilket innebär att det under sommaren inte går att vrida ner värmen på radiatorerna. Anledningen är att injusteringen av stamventilerna i källaren blir bättre vid fullt flöde. Det arbetet kommer att göras om några veckor och görs enbart i källaren. 

När värmesystemet kommit igång ordentligt kan det bildas luftbubblor i övre delen. Vi uppmanar därför alla som bor på våning 5 i A och våning 5 och 6 i B att lufta radiatorerna om ungefär en vecka. Om du behöver assistans med luftning ber vi dig kontakta Emre på Delagott på 08-55 110 500 eller kundtjänst@delagott.se.

Den avslutande delen av injusteringen kommer att göras senare i höst, när det blivit kallt. Då kommer alla radiatorer i lägenheterna att finjusteras och kontrolleras så att värmetillförseln blir rätt.