Lite råd och tips kring värme och ventilation

Värme och radiatorer

Än så länge har vi ovanligt varmt väder för årstiden, men vi vill ändå påminna om några enkla åtgärder som du kan göra för att värmen i lägenheten ska bli så bra som möjligt. Vi rekommenderar alla att se till att det är öppet framför radiatorer, dvs se till att möbler är placerade en bit ut och att gardiner eller eventuella radiatorskydd inte blockerar termostat eller förhindrar den varma luften att cirkulera i lägenheten. En termostat som är täckt har betydligt svårare att känna av rummets temperatur. Kontrollera gärna om radiatorerna behöver luftas.

Ventilationen

För att ventilationen ska fungera som tänkt, bör spaltventilerna i fönster och balkongdörrar vara öppna. När du lagar mat är det dessutom viktigt att spaltventilerna i de andra rummen är öppna och att fönstret i köket är stängt så att köksfläkten kan dra ut matoset. Om du vill få ett större luftflöde kan ett fönster vara öppet i en annan del av lägenheten. Självklart ska spjället till öppna spisen vara stängt, förutom när den öppna spisen används.

 

Soprummet, tidningar och förpackningar

Som vi tidigare meddelat så har vi avbokat hämtningen av gamla tidningar från soprummet. Det innebär att tidningar lämnas i återvinningsstationen lite längre bort på Heleneborgsgatan. Dit ska, precis som tidigare, alla förpackningar lämnas. Tyvärr har vi noterat att en hel del förpackningar har lämnats i tidningskärlen. Tidningskärlen kommer att tas bort.

 

Riddarfjärdsterrassen

Till sist vill vi även informera om att vi nu har ett räcke vid trappan från källaren upp till riddarfjärdsterrassen. Förhoppningsvis underlättar det lite för alla som vill njuta av utsikten från terrassen.