Påbörjande av ventilationsprojekt i B-huset nästa vecka

Som de flesta känner till har vi sedan ett antal år inte godkänd ventilation, OVK, i vårt hus. Efter flera års arbete med kartläggningar av kanaler, utvärdering av tekniska lösningar och konsultanalyser har Ventilationsgruppen presenterat ett förslag för styrelsen som ger ventilation enligt godkänd OVK. Styrelsen har beslutat att gå vidare med presenterat förslag och genomföra en första etapp och åtgärda 12 av lägenheter i fastigheten.

När?

Projektet kommer att inledas vecka 49 ( nästa vecka) och installationen kommer att vara klar sista februari 2017.

 

Vi beklagar att informationen kommer ut sent, detta är med anledning av vi fått ett erbjudande om projektledning och utvärdering av WSP/Energimyndigheten och att det är därför vi behöver sätta igång direkt nu innan jul.

 

Vad?

Vi kommer att även fortsättningsvis ha mekaniska frånluftsfläktar på taket men med skillnaden att vi även kommer få tillkommande friskluft via kanal ni i lägenheten.

 

Vi har för avsikt att låta Skorstensbolaget installera Clean-Air24 FTX ventilation vilken återuppvärmer friskluften som tas in vilket i sin tur ger oss en energieffektiv lösning. Detta finner även Energimyndigheten vara intressant och kommer att finansiera delar av projektledningen av projektet, i syfte att kunna genomföra mätningar av systemets effektivitet.

 

Projektet kommer även att lösa brandskyddet mellan lägenheterna och tekniken möjliggör även att vi kan koppla på köksfläktar direkt på frånluftskanalen istället för att använda kolfläktar vilket förbättrar boendemiljön ytterligare.

 

Detta är etapp 1 för att få godkänd OVK. När etapp 1 utvärderats i mars 2017 så finns optionen att installera samma lösning i resterande lägenheter.

 

Representant för ventilationsprojektet Harry Nilsson kommer att kontakta berörda  tolv lägenhetsinnehavare och kalla dem till separat informationsmöte

Observera!

Då lägenheterna skiljer sig åt i planlösning beroende på ombyggnationer under åren så kan ventilationslösningen se olika ut i respektive lägenhet. Vi kan behöva göra ingrepp i lägenheterna och det är viktigt att lägenhetsägare är tillgänliga vid behov av dialog för olika lösningar, (viktigt att tänka på för de som hyr ut i andrahand).

 

 

Är jag berörd?

 

Nedanstående 12 lägenheter är berörda i etapp1:

 

B1101    och    B1102  

B1201    och    B1202

B1301    och    B1302

B1401    och    B1402

B1501    och    B1502

B1601    och    B1602

 

 

Funderingar?

Harry Nilsson som är sammanhållande från föreningen
kan nås på tel: 070-512 54 59