Tjänsten "Värmeoptimering" från Stockholm Exergi

Bostadsrättsföreningen håller på att införa tjänsten "Värmeoptimering" från Stockholm Exergi. Det är en tjänst som innebär att husets värmesystem styrs även efter husets faktiska inomhustemperatur, och inte bara efter temperaturen utomhus, så som fallet är idag. Syftet är att uppnå jämnare inomhustemperatur över tiden och undvika onödiga svängningar i värmesystemet. Det ska innebära sänkta kostnader för uppvärmning av huset, utan att värmekomforten ändras.

Tjänsten presenteras här:
https://www.stockholmexergi.se/vara-energitjanster/inomhusklimat/varmeop...

Observera att systemet inte innebär att inomhustemperaturer kommer att kunna regleras separat per lägenhet (annat än med befintliga termostater), utan det är fastighetens centrala system som styrs.

Runt 20 lägenheter kommer att utrustas med en temperatursensor. Sensorn kommer att monteras i hall eller annat motsvarande utrymme, och är diskret. Ingen kabeldragning krävs. Vilka lägenheter som får en sensor väljs så att olika typer av lägenheter och lägen i huset representeras. De som kommer få en sensor monterad kommer att bli kontaktade separat kring installationen.

Styrelsen