Uppdatering från styrelsen med sammanfattning från mötet den 6 maj

Stort tack till alla som deltog i vårt digitala möte den 6 maj. Styrelsen uppskattade att så många medlemmar deltog och möjligheten till dialog och ser fram emot fler tillfällen.

Kort sammanfattning av frågorna som lyftes på mötet.

  • Vi är många i huset som är oroade över Borgarhemmets byggplaner. Styrelsen efterlyser därför frivilliga att leda eller delta i en arbetsgrupp för att samla information och synpunkter samt skriva ihop ett remissvar innan den 30 juni 2021. Du som har fakta och/eller synpunkter är välkommen att lämna dessa till styrelsen på e-post info@brfhyveln129.se så kan vi se till att arbetsgruppen får dem.

 

  • Styrelsen har tagit in anbud för en utredning avseende fastighetens avlopps- och tappvattenstammar. Syftet är att få en kvalificerad bedömning avseende det skick stammarna är i och vilka åtgärder som kommer att behövas samt när. Utredningen kommer att genomföras under de närmaste månaderna.

 

  • Fönsterprojektet har påbörjat sitt arbete och kommer inom kort skicka ut en enkät till alla medlemmar. Planen är att inventering, analys och upphandling sker under året och att arbetet sedan görs under den varma årstiden 2022.

 

  • Källaren ska fräschas upp. Det gäller allmänna utrymmen, inkl toalett, tvättstuga samt  förrådsutrymmen. Det blir spackling där så behövs och målning av golv, väggar och tak samt avloppsrör. För förrådsutrymmen blir det dammbindning på golv samt  målning av väggar och tak går fram till förrådsburarna. Arbetet skall ske under 2021.

 

  • Uppfräschning valvet och muren vid gången från Heleneborgsgatan till porten planeras att göras under sommarhalvåret 2021. På mötet framfördes även en önskan om att jämna stenläggningen i gången från gatan för att underlätta tillgängligheten.

 

  • Den fasadskada på taket som nämns i årsredovisningen kommer troligen åtgärdas först 2022 eftersom de tilltänkta hantverkarna redan är uppbokade i år.

 

  • En medlem har ansökt om att installera en plattformshiss i entréhallen mot A. Styrelsen utreder frågan för tillfredställande tillgänglighet för alla med hänsyn också till vår vackra entréhall.